Wat kun je van mij verwachten?

Wanneer je dier klachten heeft ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van het ontstaan van de klachten. 

Heeft je dier geen klachten en wil je er alles aan doen om dat zo te houden, dan neem ik je graag mee in hoe je je dier alle kansen kunt geven op een lang en gezond leven (preventie). 

Bij zowel klachten als preventie neem ik het Dierwaardig Leefkracht Model als uitgangspunt voor het advies. 

Voorafgaand aan een afspraak vraag ik je of je een vragenlijst wilt invullen. En of je eventuele eerdere onderzoeken en bloeduitslagen door een dierenarts of andere therapeut met mij wilt delen. Ik bereid het consult dan zorgvuldig voor. 

Op basis van de gegevens die je aanlevert en het gesprek geef ik een advies. Je gaat met het advies aan de slag. Bij een klachten-consult volgt er na 6 weken een vervolgconsult om de voortgang te bespreken en om eventueel te kunnen bijsturen. 

 

Orthomoleculaire therapie; wat is dat?
En hoe kan het helpen bij klachten?

Dierwaardig kijkt op een holistische manier naar jouw dier. 

Orthomoleculaire therapie ziet een klacht als een signaal dat ergens in het lichaam de balans verstoord is geraakt. En naar die verstoring en de oorzaak daarvan gaan we dan op zoek. Daarvoor kijk ik onder andere naar voeding, beweging, stressfactoren


Het lijf van jouw dier is een complex maar geniaal 'fabriekje' dat gedreven is om goed te functioneren. Ik help je om het fabriekje van je dier beter te leren begrijpen en kijk welke (extra) grondstoffen of leefstijladviezen het nodig heeft om zijn taak weer goed uit te kunnen voer. 

"Hoe zwakker een lichaam is, hoe meer het eist;
hoe sterker het is, hoe meer het gehoorzaamt."
Jean-Jacques Rousseau

 

Naast vitaminen en mineralen werk ik ook met kruiden (fytotherapie), celzouten, medicinale paddenstoelen (mycotherapie) en essentiële oliën (aromatherapie). Waar mogelijk geef ik bij de keuze voor de middelen ook het dier een eigen regie.  

!

Let op: Ik vind het belangrijk om te vermelden dat je voor acute klachten altijd eerst een bezoek moet brengen aan je dierenarts.
Bij niet acute klachten kan ik, wanneer nodig en wenselijk, met jouw goedkeuring, ook in overleg treden met de dierenarts.
Orthomoleculaire therapie is een complementaire therapie; ik kan een extra perspectief toevoegen

 

Nog even wat praktische zaken

Supplementen: Ik geef je advies over welke supplementen geschikt zijn, sommige supplementen heb ik op voorraad, anderen kun je zelf online bestellen of dat kan ik voor je doen. Ik adviseer supplementen van een goede kwaliteit en zoveel mogelijk afkomstig uit Europa. 


Betaling: Ik kan je een betaalverzoek per telefoon sturen of je kunt contant betalen. De factuur stuur ik je per e-mail.


Afzeggen van een afspraak: Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een afspraak moet afzeggen. Daar heb ik begrip voor. Doe dat bij voorkeur minimaal 24 uur voorafgaand aan de afspraak, zodat ik eventueel nog een andere klant kan helpen. Ik ga ervan uit dat mijn klanten hier begrip voor hebben en hier naar handelen.


Online consulten: Mijn praktijk is gevestigd in Baarlo, Noord Limburg. Woon je verder weg, maar wil je toch een afspraak met mij plannen: ik werk ook via online consulten.